FAQ

Ofte stilte spørsmål

Under finner du en oversikt over ofte stilte spørsmål. Hvis du ikke finner det du leter etter så ta gjerne kontakt med oss.

Jeg har glemt mitt passord, hva gjør jeg?

Hvis du husker brukernavnet ditt kan du logge inn her og trykke på «glemt passord» for å lage nytt passord.
Dersom du ikke husker ditt brukernavn eller passord send oss en e-post så skal vi hjelpe deg.

Hvorfor står e-læringskurset som "ikke fullført" når jeg har gjennomført alle leksjonene?

Sjekk at du har satt alle leksjonene til «fullført leksjon» etter at du har gått igjennom dem.
Sjekk at du har fullført sluttesten. Systemet oppfatter ikke kurset som fullført dersom sluttesten ikke er gjennomført.

Er eksamen og sluttest det samme?

Nei, sluttesten er en del av e-læringen i kurset. Den kan tas opptil tre ganger, og forsøket som gir deg best resultat bli stående som tellende. Merk at du ikke kan åpne andre internettsider underveis i sluttesten. Da vil den lukke seg og ditt svar vil bli registrert. Eksamen gjennomføres på nivå 2. Du finner mer informasjon om eksamen her:
Eksamen nivå 2

Hvordan melder jeg meg på PRINSIX nivå 1

PRINSIX nivå 1 består av 2 moduler:
* M01 - Grunnleggende kjennskap til investeringsprosessen og prosjektledelse
* M02 - Grunnleggende prosjektmedarbeider.

Du kan velge om du melder deg på modulene enkeltvis eller hele nivå 1. Du må fullføre begge modulene for å ha fullført nivå 1.

Trykk her for mer informasjon og påmelding til nivå 1.

Hva er prisene på PRINSIX?

Du finner prisene på hjemmesiden til PRINSIX, eller du kan sende oss en e-post for å få oppgitt prisene. 

Hvordan melder jeg meg opp til eksamen?

PRINSIX Nivå 1: Det er ingen eksamen på nivå 1. 

PRINSIX Nivå 2: Du velger om du vil ta studiepoeng (og dermed eksamen) når du melder deg på kursløpet. Hvis du er påmeldt uten studiepoeng og ønsker å endre dette send oss en e-post.

Hvorfor må jeg laste opp vitnemålet mitt for å få ta eksamen?

Alle skoler som gir ut studiepoeng på høyskolenivå krever at kandidatene har generell studiekompetanse eller realkompetanse for at de skal ha mulighet til å oppnå studiepoeng. Du kan laste opp ditt vitnemål fra videregående eller høyere utdannelse (universitet/høyskole). Søkere som ikke tilfredsstiller opptakskravet for formell kompetanse, kan tas opp på grunnlag av tilsvarende realkompetanse dersom de er 23 år eller eldre i opptaksåret.

Jeg har tatt PRINSIX Nivå 1 på gammel modell – må jeg ta det på nytt?

Hvis du fullførte PRINSIX nivå 1 på gammel modell med e-læringer og samlinger i perioden 2016-2022 trenger du ikke å ta nivå 1 på nytt, men er kvalifisert til å gå videre med nivå 2. Har du tatt nivå 1 2015 eller tidligere må du ta det på nytt.
Dersom du har tatt det digitale nivå 1 kurset på FMA sin kursportal tilsvarer dette modulen M01 og du må fortsatt fullføre M02 for å kvalifisere til nivå 2
Du finner mer informasjon om nivå 1 her 

Hvordan går jeg frem hvis jeg har tatt noen PRINSIX moduler tidligere og nå ønsker å fortsette?

Har du tatt enkelte moduler fra tidligere program, eller startet på nivå 2 tidligere og ønsker å fullføre PRINSIX nivå 2 nå er det mulig du kan få noen av modulene du har tatt godkjent som del av nytt kursløp.
Har du tatt moduler gjennom programmet til Forsvarsbygg gjelder det samme og det er mulig du kan få disse godkjent.
For å søke om å få tidligere moduler godkjent må du sende oss en e-post FØR du melder deg på PRINSIX nivå 2. FMA vil i samarbeid med Metier avgjøre hvilke moduler som blir godkjent.

Moduler gjennomført før 2015 blir ikke godkjent og må tas på nytt i sin helhet.

Jeg har ikke mottatt karakterutskrift etter fullført eksamen. Når kan jeg forvente å få denne?

Du kan vente deg din karakterutskrift 14-16 uker etter at du har gjennomført eksamen. Dersom du fremdeles ikke har mottatt den etter 16 uker kan du ta kontakt med vår eksamenskoordinator Silje Molund Luzajic.

 

Hvordan gjennomføres eksamen?

Eksamen er en individuell multiplechoice eksamen som gjennomføres online via myMetier på egen PC på valgfritt sted. Det gis karakterer fra A til F (hvor F er stryk). Etter eksamen vil du få resultatet på e-post innen 2 uker og karakterutskrift fra Gokstad Akademiet vil bli tilgjengelig etter 8-12 uker.  Du kan lese mer om eksamen her.

Hvor mye tid må jeg sette av til PRINSIX nivå 2?

PRINSIX nivå 2 er et omfattende kursløp som vanligvis går over ca. 9 måneder. Kursløpet består av e-læringer, oppgaver og fysiske samlinger. I tillegg skal det skrives en prosjektoppgave som leveres på slutten av kursløpet. Du finner kurskalender for oppsatte grupper her

Kan jeg laste ned hele e-læringskurset? Og hvordan gjør jeg det?

Du kan kun laste ned en leksjon av gangen. Du kan velge om du vil sende leksjonen på e-post eller lagre den som en PDF. Nedlastningen gjør du inne i hver enkelt leksjon ved å trykke på «nedlastninger» øverst til høyre.